Oplevelsen af det thailandske køkken er et af højdepunkterne på ferien Pattaya og Jomtien. Fra kæmpe rejer til krydrede retter, fra kinesisk til indisk, fransk, vietnamesisk, tysk og russisk. Man finder et væld af restauranter i Pattaya, som kappes om dine bath langs hver en gade. Ikke blot er kvaliteten fremragende, men priserne er også helt i bund sammenlignet med Danmark og man kan for meget få penge nyde et fantastisk måltid mad. Det simple gadekøkken kan koste fra så lidt som 50 bath, og går man på restaurant, så vil det vil sjældent være over 500 baht pr. person. Den eneste hovedpine man måtte få, vil være at forsøge at afgøre, hvilken restaurant man skal prøve.
Thaierne deler gerne maden der kommer på bordet.. Ved bestilling af Thai mad, er det bedst at vælge et par retter og så stille dem dem i midten af bordet, så alle kan få lidt af alt. Thaierne vælger sjældent at have en skål med mad for sig selv. Forret er normalt ikke et begreb man kender i det thailandske køkken, og de enkelte retter kommer sjældent på bordet i nogen bestemt rækkefølge, så er du inviteret ud så gælder det bare om at spise hvad der serveres, og til sidst vil alt være kommet på bordet. Vær opmærksom på at mange restauranter tilføjer et servicegebyr på 10 pct, og nogle holder også fast på en 7 pct. "skat" i tillæg. Så læs det med småt først...hvis du går i små sko :-)
Thailand er legendarisk for sin krydrede retter, og selv hvis du er vant til lidt krydderi derhjemme fra, så vær på vagt. "Mai phet" betyder ikke krydret og er en af de mest anvendte sætninger i Thailand. I modsætning til hvad mange tror, så er øl ikke svaret på en brændende tunge. Ren hvid ris eller agurk fungerer meget bedre.
Kender du en god restaurant i Pattaya, så send os gerne en mail og fortæl os hvorfor andre bør besøge den !